Hoe werkt het?

Een plant aanbieden ter adoptie

Je bezorgt ons een foto of duidelijke beschrijving van de plant, tesamen met uw contactgegevens en de regio waar de plant op te halen is. Dat kan via mail of via een persoonlijk bericht op onze Facebookpagina.

Als de plant nog in goede gezondheid verkeert, plaatsen we de foto op onze facebookpagina met een melding in welke regio de plant op te halen is. Daarna geven we onze fans één (of enkele) dag(en) tijd om te reageren. Nadien verloten we de plant onder de geïnteresseerden. We geven daarna enkel je contactgegevens aan de ‘winnaar’. Er wordt dan verondersteld dat deze zo snel mogelijk contact opneemt om de plant op te halen. In sommige gevallen plaatsen we je contactgegevens wél bij de foto (uiteraard enkel met uw goedkeuring) en kan je zelf kiezen aan wie je de plant geeft en hoe je verder afspreekt.

We kiezen er bewust voor om de keten zo kort mogelijk te houden en dus niet alle planten eerst zélf op te vangen. Ten eerste hebben we er de plaats en de middelen er niet voor én een tussenstop minder spaart ook tijd, geld en energie uit!

Indien de plant niet in opperbeste gezondheid verkeert, of je hebt geen zin/tijd om zelf afspraken te maken, dan kan de plant ook bij ons binnengebracht worden. Wij soigneren hem dan met een nieuwe pot, verse grond, licht, water en vooral veel liefde en bieden hem dan later ter adoptie aan.
Binnenbrengen kan in Borgerhout, Berchem of Beveren-Waas.

Een plant adopteren

In onze begindagen konden we de te adopteren plant onmiddellijk weggeven aan de eerste geïnteresseerde. Maar met ondertussen bijna 5000 fans is dat niet meer mogelijk. Daarom verloten we de planten, om iedereen evenveel kans te geven.

Dat werkt zo:
We zetten onze plant op de pagina, wachten een dag (soms enkele dagen) zodat jullie kunnen reageren, en verloten daarna de plant onder de geïnteresseerden. De ‘winnaar’ wordt dan verwacht ons een bericht te sturen om verder snel en efficient af te spreken om de plant op te halen. Win je een plant, dan kom je die maand niet meer in aanmerking voor een nieuwe plant, de maand daarna weer wel. 1 plant per maand per persoon dus!

  1. Kijk op onze Facebookpagina in het fotoalbum “AANBOD”. Daarin vind je alle planten die we momenteel kunnen aanbieden ter adoptie.
  2. Laat vervolgens bij de plant van je keuze een ‘comment’ achter om je interesse te laten blijken.
  3. Kom in de daaropvolgende dagen regelmatig eens kijken op de pagina of je de plant ‘gewonnen’ hebt. (We plaatsen je naam als status update op onze pagina.) Heb je een plant gewonnen? Stuur ons dan zo snel mogelijk een bericht! Als we niets van je horen verloten we de plant opnieuw.

Momenteel werken we enkel via Facebook. We hopen in de nabije toekomst ook al onze planten via deze website te kunnen aanbieden, maar we zoeken nog aan goed systeem om dat te doen.