Over ons

Wat?

Het plantenasiel vangt ongewenste en verwaarloosde planten op, verzorgt ze indien nodig, en bezorgt hen dan een nieuwe thuis.

Er zijn wel honderd redenen waarom je een plant zou willen wegdoen. Ze worden te groot, of ze passen niet meer in het nieuwe interieur. Soms doen ze het niet zo goed op een bepaalde plaats, of net wel, en zit je met tientallen scheutjes waar je geen blijf mee weet … Klein of groot, jong of oud, lelijk of mooi, zolang de plant een teken van leven vertoont is hij welkom bij ons.

Waarom? Omdat wij van planten houden en tegen de wegwerpmentaliteit zijn. Zolang wij er nog iemand blij mee kunnen maken, is het wat ons betreft een poging waard!

Waar?

Voor de duidelijkheid: het asiel is geen locatie -al zouden wij een grote serre vol planten uiteraard helemaal fantastisch vinden- maar een organisatie van 3 vrijwilligers. Daarvan zijn er 2 in Antwerpen gevestigd (Borgerhout en Berchem) en 1 in Beveren-Waas. We proberen de planten rechtstreeks (van oude naar nieuwe eigenaar) te laten adopteren, maar vangen soms ook planten op. De planten die opgevangen worden komen bij ons in huis terecht. Wij hebben ook alle drie een job uit te voeren, dus het plantenasiel is iets van voor-en-na.

Wie?

Robby Decorte en Ties Dufraing.
Tot uw dienst.